Hoppa till sidans innehåll

Utbildare till Grundutbildning för tränare sökes

27 MAR 2019 15:07
Vi söker nu fler utbildare som vill utbilda inom vår nya tränarutbildning Grundutbildning för tränare.
  • Skapad: 27 MAR 2019 15:07

Vad är Grundutbildning för tränare?
Utbildningen är idrottsövergripande och vänder sig till alla tränare oavsett om man leder barn, ungdomar eller vuxna. Man får gå utbildningen från det år man fyller 14 år. Utbildningen genomförs i ett varierat lärande där utbildningswebben kan ses som utbildningens ”hjärta”. Med hjälp av reflektionsfrågor samt konkreta verktyg hoppas vi öka förståelsen ytterligare. Upplägg är först en kvällsträff följt av några veckors hemuppgifter för deltagarna på webben och sedan en heldags utbildning med gruppen. Som utbildare inom idrottsrörelsen är du oerhört värdefull för att stärka och utveckla viktiga målgrupper som leder vår idrottsverksamhet och organisationer framåt. Att skapa miljöer och sammanhang som stimulerar en nyfikenhet och ett utforskande, där vi lär av och med varandra.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmågan att inspirera och vägleda deltagarna till att bli bättre ledare och utvecklas i sitt ledarskap. Gärna tidigare erfarenheter av idrott, ledarskap och även relevanta utbildningar. Att bli utbildare här innebär dock inte att man är fullärd när man börjar utan vi erbjuder då också en utbildarutbildning för kursen.

Stöd
För att du ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt och känna dig trygg i ditt uppdrag vill vi naturligtvis utgöra ett stöd för dig. Vi har bland annat utformat ett utbildningsutbud för dig där du får mer kunskap i lärande- och motivationsaspekter som är viktiga för att lägga en bra pedagogisk grund. Du ingår då också i ett större sammanhang av alla SISU/ÖIFs utbildare och får därigenom också möjligheter till kompetensutveckling samt träffa andra med samma intressen.

Intresserad?
Skicka in din ansökan till ansvarig Carl Blomqvist, This is a mailto link senast onsdagen den 10 april. Med i ansökan skall finnas: CV, personligt brev, motivering till varför du vill bli utbildare för Grundutbildning för tränare samt referenser. Vi tar sedan en kontakt med dig för ev. möte då vi också skriver ev avtal osv.

Spara ner annonsen som pdf här.

Skribent: Anneli Björkman
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Östergötland
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress:
Idrottens Hus, Linköping Arena
582 78 Linköping

Kontakt:
Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Se all info