Hoppa till sidans innehåll

Ledar- och Tränarutveckling


Vi är alla mer eller mindre lika och olika. Att få gruppen att bli ett lag kräver arbete. Det är ofta det som skiljer den framgångsrika organisationen från den mindre framgångsrika. En grupp består av flera enskilda kompetenser. Ett lag får dessa kompetenser att samverka i relation till den uppgift man står inför.

Inom idrotten och idrottens organisationer möts människor i flera olika typer av grupper – projektgruppen, arbetslaget, ledningsgruppen, styrelsen, landslags- eller lagledningen för att nämna några. Ju mer personerna i dessa grupper fungerar som ett lag, desto bättre blir resultatet.

SISU Idrottsutbildarna erbjuder olika insatser, kortare eller längre utvecklingsprogram som syftar till att skapa insikt och förståelse för varandras likheter och olikheter.

Tränar- och ledarutveckling

Tränare och ledare runt de aktiva blir alltmer uppmärksammade. Ofta när det går bra, ännu oftare när det går mindre bra. Ett effektivt tränar- och ledarskap kännetecknas bland annat av kunskap, tydlighet, lyhördhet, empati och engagemang. Den utbildning idrottens elit- och breddtränare samt ledare får har stor betydelse för vilka resultat de aktiva presterar. Många idrotter har förstått vikten av att modernisera sina tränar- och ledarutbildningar.
Här kan du läsa mer här om vår tränarutbildning i tre steg (länk till SISU-Riks hemsida)

Mer material

Många idrotter använder litteratur från idrottens eget förlag SISU Idrottsböcker i sin ledarutveckling.
Du kan också läsa mer på Pedagogiskt torg, där finns verktyg och metoder för att underlätta i din undervisning och för att göra den mer intressant.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:41

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Östergötland
Fastes gata 4
582 78 Linköping

Besöksadress:
Idrottens Hus, Linköping Arena
582 78 Linköping

Kontakt:
Tel: 0104765000
E-post: This is a mailto link

Se all info